- Kuchnia bez VAT - https://www.kuchniabezvat.pl -

Ciasto brownie snickers

Ciasto brownie snickers kojarzy się automatycznie z ciastem brownie i z batonikiem… i na samą myśl o nim każdy ma jego smak w ustach, nie wiem czy jest ktoś kto nie zna tego smaku, myślę też, że nie trzeba nikogo specjalnie zachęcać do robienia tego ciasta, ale gdyby ktoś miał wątpliwości to myślę, że poniższe zdjęcia go przekonają. ;-)

Uprzedzam, że ciasto jest bardzo słodkie i jeden kawałek w zupełności wystarczy by zaspokoić głód na coś słodkiego ;-)

Składniki

Wykonanie

W garnuszku rozpuszczamy masło i połamaną na małe kawałki czekoladę, cały czas mieszając do połączenia składników, po czym odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, wlewamy masę czekoladowo-maślaną i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25×36 cm i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na 25 minut. Upieczone ciasto należy wystudzić po czym wyłożyć na nie kajmak, solone orzeszki i całość przykrywamy polewą czekoladową. Ciasto jest najlepsze, gdy jest porządnie schłodzone, zatem wstawiamy je na noc do lodówki.

źródło: brownie snickers [1]