- Kuchnia bez VAT - https://www.kuchniabezvat.pl -

Kostka kokosowo-migdałowa

Zdjęcie kostki kokosowo-migdałowej wrzuciłam wczoraj na Facebook-a [1]i post spotkał się z bardzo miłym odzewem :) Obiecałam też, że dziś pojawi się przepis i właśnie go czytasz :)

Ciasto kokosowo-migdałowe robi się bardzo szybko, w ciągu godziny możesz mieć je na talerzyku przed sobą, a aromat jaki będzie unosił się w domu podczas pieczenia umili Ci czas oczekiwania :) Nie chcę za dużo się rozpisywać, po prostu bierz się do roboty :)

Składniki

Wykonanie

Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, mielone migdały i cukier, dodajemy jajka i przestudzone rozpuszczone masło. Całość dokładnie miksujemy i na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Jeszcze raz całość mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20×20 cm. Wstawiamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika i pieczemy 20-30 minut, aż ciasto się nam zarumieni.

Inspiracja: Take my Cake [2]