czwartek, 07.11.2013 r.
Chłopska patelnia czyli kiełbasa, cebula i papryka

Chłopska patelnia czyli smażona kiełbasa z cebulą i papryką, to może nie jest najbardziej wyrafinowana kuchnia, ale na pewno będzie smakować każdemu facetowi. Po części spontaniczne danie z cyklu, sprzątamy lodówkę, a przy okazji zróbmy coś konkretnego na ciepło.

Chłopska patelnia

Składniki

  • 1 laska cienkiej kiełbasy (u mnie z fileta z kurczaka)
  • 2 małe cebule
  • 1 papryka
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, ostra papryka

Chłopska patelnia

Chłopska patelnia

Wykonanie

Kiełbasę przekrajamy, nacinamy i smażymy na oleju na rumiany kolor. Zdejmujemy z patelni na której następnie podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i paprykę. Podlewamy wodą, dodajemy keczup i przyprawiamy. Dusimy do miękkości kilka minut. Pod koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę i chwilę całość podgrzewamy.

Wydrukuj
Kategoria: Dania mięsne, Przepisy
Tagi: , , , , , , , ,