sobota, 30.11.2013 r.
Pasta jajeczna

Pasta jajeczna to moje sobotnie śniadanie, wiem, że gdy na stole są kanapki z pastą to znaczy, że jest weekend :-) Na ogół przygotowywana jest przez mojego męża ;-) nie wiem jak to możliwe, ale wychodzi mu smaczniejsza ;-p Całość jest do zrobienia w 15 minut, bardzo łatwa do zrobienia i smaczna, szczególnie ze świeżym pieczywem.

Pasta jajeczna

Składniki

  • 7 jaj ugotowanych na twardo
  • 1/2 cebuli
  • szczypior
  • sól, pieprz
  • łyżka śmietany
  • 2 łyżki majonezu

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Wykonanie

Jajka przeciskamy przez siatkę do warzyw lub drobno siekamy (możemy także użyć widelca to rozdrobnienia). Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość łączymy ze śmietaną i majonezem, po tym pasta jajeczna jest już gotowa do nałożenia na kanapki. Smacznego! ;-)

Wydrukuj
Kategoria: Inne, Pasta, Przepisy
Tagi: , , , , , ,